Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

Зеленски лиши от украинско гражданство редица министри на бившия президент Янукович

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога е лишил от украинско поданство 10 души, в това число някогашни министри. Те са заемали постовете си при някогашния президент Виктор Янукович, съобщи организация РБК-Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9220
Агенцията показва, че измежду лишените от украинско поданство са някогашният министър на образованието и науката Дмитрий Табачник, някогашният министър на тогавашното министерство на приходите и митата Олександр Клименко и някогашният министър на вътрешните работи Виталий Захарченко.

Зеленски лишава поданството и на някогашния ръководител на службата за сигурност на Украйна Олександр Якименко и на някогашния секретар на съвета за национална сигурност и някогашен началник на президентската администрация Андрей Клюев. Всички те са заемали постовете си при някогашния украински президент Виктор Янукович.

От украински паспорт са лишени още 5 души, измежду които има някогашни градски и регионални съветници от Одеса и Харков.

Всички включени в този лист лица, които се лишават от украинско поданство, имат съветско поданство, отбелязва организация РБК-Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР